8. Свєта
9. В День Народження
10. Guests
11. Ukrainian фолк-панк
12. Happy New Year
13. Олені RMX

Альбом, якого так довго чекали шанувальники гурту, можна оцінювати із двох боків: як збірник поп-музики і як підбірку поп-року. Залежно від того, який варіант вам більше до душі, зміниться і враження від нового дітища "Тверезих І Культурних".

Платівка "ТиХиЙ" частково виправдовує свою назву: незважаючи на добротну гру Яна Нікітчука на трубі та Сергія Шамрая на тромбоні, альбом залищається спокійним, меланхолійним як характер у вокаліста Віктора Бронюка. Тому багато фанів, які, побувавши на живих концертах гурту, побачили у "ТіКу" майбутнє української СКА-музики, мабуть, будуть розчаровані. Замість швидких жвавих ритмів і мелодій, які виконуються духовими інстурменатми, вони почують "весільний панк", як влучно охарактеризували свою музику учасники колективу. В цьому, напевно, і є вся краса пісень "Оленів". Вони не претендують на особливі титули, не вимагають, щоб їх називали тими, ким вони не є. "ТіК" просто грає свою музику, вони не намагаються уподібнитись до когось, чи задовільнити окремі музичні смаки.

Альбом "Тихий" з першої ж, а краще сказати з другої пісні (про трек, яким починається альбом, поговоримо пізніше) навіює ностальгію. Платівка нагадає вам про школу, про перших друзів, про кохання до сусудіки чи однокласниці (на обидва випадки у групи знайдеться своя пісня) , про першу гальбу пива у веселій компанії і про поганий ранок наступного дня. І все це приправлено ненав'язливою філософією гурту, яка, вспуреч переконанням багатьох, є не тільки у хіті "Олені".

Вокаліст Віктор Бронюк і далі співає особливою українською мовою, назвати її суржиком язик не повертається. Напевно таку говірку він виніс ще із часу навчання у Вінницькому університеті. Ця розмовна мова, ще раз підкреслимо, не спотворена русизмами, робить музику групи ближчою, ріднішою. Ніби слухач вже перехелив не один "граньоний стакан" із учасниками колективу і може скинути з себе зайву маску культурності.

Легку комічність музики "ТіКу" підкреслює композиція, якою починається платівка. Її група записала за участю вокального ансамблю "Соколова". Пісня "Ой, піду я на гору крутую", крім хорошого вокалу, цікава ще і грою слів, про неї ми краще не писатимемо у цій рецензії, зрештою, це треба почути. Також уважний слухач знайде у цьому треку ще один варіант, звідки могла взятися така назва альбому.

На платівці є ремікс на "Оленів", а також вже розкручені хіти "Білі троянди" і "Прощайте дівчата". Остання за своїм змістом чимось нагадує "Оленів", зміст її можна передати словами із треку: "Скільки вовка не годуй, він все-одно у ліс втече".

І хоч "Тік" понад усе цінує свободу, тема кохання залишаєтсья головною у ліриці гурту. Удень вони можуть "палити всі мости", а десь серед ночі "у грудях серденько болить" (Із пісні "В день народження")...

Ну а на останок пряма мова Віктора Бронюка: "Чому виділені три літери в назві альбому? Назва колективу теж складається з трьох букв. Три літери - це для нас вже якесь щасливе число, тому треба дотримуватись якоїсь симетрії в назві. Ми вводимо в моду своє, українське, так що слухайте наш новий альбом - там є багато чого цікавого і філософського, є над чим подумати".

Музичні рецензії

gnr_chinesedemocracy Guns n'Roses: Chinese Democracy
Тексти втратили колишню безтурботність, але набули філософського звучання